Αλέξης Σαββόπουλος

Τα λάθη τα πληρώνεις διπλά

Τρεχάτε ποδαράκια μου τώρα για τη διοίκηση Λάσκαρη στον Άρη που είναι υποχρεωμένη μετά το χθεσινό κάζο από τον ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε δυο, ίσως και τρεις αλλαγές στους αμερικάνους.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Όποιος δεν έχει μυαλό έχει… πόδια λέει ο πάντα ετοιμόλογος ελληνικός λαός. Κοινώς τρεχάτε ποδαράκια μου τώρα για τη διοίκηση Λάσκαρη και τον Πρίφτη που είναι υποχρεωμένη μετά το χθεσινό κάζο από τον ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε δυο, ίσως και τρεις αλλαγές στους αμερικάνους. Για τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ μάλιστα, η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη αφού θα αναγκαστεί να πληρώσει σε αποζημιώσεις τα παραπάνω χρήματα που ζητούσαν οι άκρως πετυχημένοι πέρσι αμερικάνοι της ομάδας, επιβεβαιώνοντας άλλο ένα… κλισέ που λέει ότι πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις.

Είναι νομίζω ανώφελο να κλαίς πάνω από το χυμένο γάλα. Θέλει πραγματικά προσπάθεια για να ηττηθείς από μια ομάδα που έβαζε βολή με το… στανιό και απλά εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία Μαρμπλ, Μπάκνερ και την αναιμική κατ΄ επέκταση επιθετική παρουσία του Τζένκινς, συν την συνολική παροιμιώδη περιφερειακή αστοχία όλης της ομάδας. Αυτοί οι τρεις είναι και οι βασικοί υποψήφιοι για αποχώρηση μπας και αλλάξει η εικόνα του Άρη επιθετικά κυρίως και σωθεί η χρονιά τώρα που είναι ακόμη αρχή, αν και ήδη η ομάδα του Πρίφτη είναι δυο νίκες πίσω, νίκες δηλαδή εκτός προγράμματος.

Ο Μακνίλ είναι ο πρώτος στον οποίο έγινε κρούση για να αντικαταστήσει τον επιεικώς… εκτός τόπου και χρόνου Μάρμπλ. Είναι ελεύθερος ακόμη, γνωρίζει την ομάδα, δεν θέλει χρόνο προσαρμογής, παίρνει το αεροπλάνο και έρχεται. Εναλλακτική επιλογή και ο Μάρκ Κάρτερ, πέρσι στην ΑΕΚ, επίσης δεινός σκόρερ και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας αλλά και free agent.

Υπ΄ ατμόν και ο Μπάκνερ που θα κοστίσει κομματάκι παραπάνω στον Λάσκαρη αφού υπήρξε η φαεινή ιδέα να υπογράψει διετές συμβόλαιο. Οι λύσεις είναι και σε αυτή την περίπτωση γνωστές και δοκιμασμένες. Οκάρο Ουάιτ που η συγκυρία τον κατέστησε χθες ελεύθερο από τους Μαιάμι Χιτ και τον Νέιμικ που βγάζει το ψωμί του κάπου στην Ιαπωνία. Από τα βέλη της αμφισβήτησης δεν γλιτώνει ούτε και ο Τζένκινς για τον οποίο επίσης υπάρχει δυσαρέσκεια και… χτενίζεται η αγορά. Το εκπληκτικό είναι ότι ο πρώτος που συναινεί στις αλλαγές είναι ο… αλλεργικός σε πρόωρες αντικαταστάσεις Πρίφτης που πέρσι δεν άλλαξε κανένα. Είναι κι αυτό μια γενναία και ειλικρινής παραδοχή του λάθους.

Χθες μετά το τέλος του αγώνα στο Παλέ, ο Νίκος Λάσκαρης κατάλαβε ότι από την κριτική δεν γλιτώνει κανείς, άσχετα με όσα ευεργετικά έχει κάνει για τον σύλλογο. Στον φίλο του Άρη δημιουργήθηκε η προσδοκία ότι φέτος θα γίνει το βήμα παραπάνω, και σε αυτή την προσδοκία δεν χωρούν ήττες από μια ομάδα που έχασε από τον Προμηθέα Πατρών και… κάποια Ρόζα Ράντομ. Δεν χωνεύονται εύκολα. Και ως γνωστό, ο κόσμος του Άρη για όσους δεν το γνωρίζουν έχει και αλάνθαστο μπασκετικό κριτήριο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x